Sunday, March 24, 2013

Makan buah selepas makan nasi

       Selalunya kalau pergi makan dekat hotel, mesti waiter bagi buah-buahan lepas makan. Kalau pergi kenduri kahwin sekalipun, mesti makan buah selepas makan. Tapi kalau berbuka puasa, makan buah dulu baru makan juadah-juadah lain. Perasan tak?

       Orang kafir sanggup buat apa sahaja sebab benci dekat agama islam. Termasuklah menukar adat orang islam. Kita sepatutnya makan buah dulu baru makan benda-benda lain. Sebab buah akan cuci perut kita dulu. Buah akan buang angin dalam perut kita dulu sebelum kita makan makanan lain. 
       Tapi orang melayu sekarang makan buah lepas makan makanan yang lain :/ Itu semua ikut orang kafir sebenarnya. So lepas ni kalau pergi kenduri ke, majlis apa-apa ke, pergi makan kat restoran ke, hotel ke, make sure makan buah dulu sebelum makan makanan yang lain =D 


11 comments:

  1. Lawa design baru ni :) Blog saya masih dalam proses lagi :p

    ReplyDelete
  2. emm...gitu rupeenyaaa~ a'ah la. ye tak ye. baru prasan. Rasulullah dulu, waktu berbuka makan kurma je pun dah cukup~ <3
    thanks for share! ^___^

    ReplyDelete
  3. ha'ah kan baru perasan. Terima kasih sudi share :)

    ReplyDelete
  4. saya tahu, tapi kadang2 bila pinggan dah licin , baru teringat buah tak makan lagi -.- aiseh..
    btw good entry :)

    ReplyDelete
  5. Baru perasan pasal hal nie.. tapi sungguh kita selalu amalkan amalan yahudi kan? bagus entry nie Lissa.. :)

    ReplyDelete
  6. Makan buah sebelum makan kan sunnah nabi :D

    ReplyDelete
  7. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  8. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Thank you for dropping by, I really appreciate it.
I'll check out your blog and entries as soon as possible, don't forget to visit me again ^^

*ANONS WILL BE IGNORED